Înapoi

Ai chef să fii un rebel al inovației? Fii Marginal!

Ai chef să fii un rebel al inovației? Fii Marginal!

 

Marginal nu doar zdrențuiește granițele dintre artă, știință, tehnologie și umanistică - creăm un univers artistic viu, în care aceste domenii se-adună, stimulând inovația și imaginația. Marginal este un hub pentru cei pasionați, care gândesc liber și care cred în puterea creativității de a depăși limitele și de a provoca status quo-ul. Partea cea mai tare? Căutăm oameni faini să se alăture echipei noastre!

Povestea Marginal a început cu o viziune clară: să creăm un mediu în care artiști, cercetători din domeniul științelor umaniste și al științelor exacte, și specialiști în tehnologie pot să colaboreze, să împărtășească idei și să creeze proiecte inovatoare. Iar rezultatele încep să se vadă.

Impactul pe care l-am avut în primul an

În primul an Marginal am văzut în acțiune potențialul extraordinar care se dezvoltă atunci când indivizi pasionați își unesc forțele. Am susținut peste 60 de artiști (50 români și 10 internaționali). Prin platforma Open Practice Society , o componentă fundamentală a ceea ce facem, am susținut tineri artiști (40 sub 30) cu resurse și îndrumare pentru a explora noi abordări în practicile lor, prin inițiative de educație alternativă STEAM.

Dar rezultatele Marginal se văd dincolo de acest grup. Prin intermediul unor proiecte colaborative precum Share, Tag or Dye, ajuns acum la a treia ediție, Marginal a avut un rol esențial în promovarea a peste 800 de artiști, o proporție semnificativă fiind români.

Dezvoltăm o comunitate vie, care își propune să aducă o schimbare, să sprijine tinerii talentați și să genereze interes public pentru intersecția dintre artă, știință și tehnologie. Că să împingem misiunea Marginal la un nou nivel, avem nevoie de voi - visători curajoși și independenți, gata să zguduie din temelii tot ce ține de ”așa se face”! Hai în echipaj!!

Fii Marginal cu noi!

Ești un ninja al rețelelor sociale care stăpânește din vârful degetelor content captivant? Sau poate ești un mastermind al logisticii care ține proiectele complexe pe direcția bună? Poate îți place cercetarea, ai o viziune unică pentru design sau un talent pentru povești captivante?

Indiferent dacă pasiunile tale se potrivesc în aceste categorii sau într-o zonă complet diferită (ne plac surprizele!), dacă îți place să provoci limitele creativității și ești motivat să faci o schimbare pozitivă, vrem să te cunoaștem!

 

  • Anderwald & Grond - “On Certain Groundlessness” în expoziția Intersecting Realities (Timisoara, 2023)

 

Ce oferim: Mai mult decât un job

Să fii Marginal nu este doar o ocupație, înseamnă să fii parte dintr-o echipă dinamică, ce pune colaborarea pe primul loc. Aici, vei putea:

Să ai o experiență unică: Cot la cot cu profesioniști faini, români și internaționali, îți vei dezvolta abilitățile într-un cadru care te susține

Să-ți duci pasiunea la un nou nivel : O să fii parte din proiecte inovatoare, care abordează probleme societale importante și ne provoacă să ne uităm la lume cu alți ochi.

Să lucrezi la ceva care contează: O să contribui direct la dezvoltarea unei comunități pline de viață și la dezvoltarea explorării creative.

Să lucrezi flexibil: Credem în libertate, așadar, dacă ești genul motivat și independent, colaborarea va fi flexibilă și va susține lucrul la distanță, ca să se potrivească programului tău.

În acest moment, nu avem o sursă constantă de venit (ziceam ca avem nevoie de fundraisers, nu?). Astfel, implicarea ta va fi voluntară. DAR credem cu tărie că toată lumea trebuie să fie plătită, așa că vom face tot posibilul să includem bugete pentru fiecare dintre colaboratorii noștri în proiectele care urmează.

Așadar, vrei să fii Marginal și să contribui la schimbare?

Perfect! Noi nu căutăm doar abilități, ci oameni care să împartă entuziasmul și dorința noastră de a aborda problemele din jur prin colaborări transdisciplinare între artă, știință și tehnologie. Dacă ești pregătit pentru noi provocări, pentru colaborări cu alți entuziaști și un impact durabil, atunci noi credem că Marginal e locul potrivit pentru tine!

Dacă și tu simți la fel, abia așteptăm să citim scrisoarea ta de motivație, scurtă și stelară, la change@marginal.ro. Spune-ne în ce zona din Marginal te vezi potrivit, cum experiența și pasiunile tale pot contribui la misiunea Marginal și ce te entuziasmează cel mai mult la ce face Marginal!

Împreună, hai să zdruncinăm limitele creativității și să aducem o schimbare pozitivă în România, prin artă, știință și tehnologie!

Marginal
Marginal