Înapoi

SOME AIR: Creative playground

SOME AIR: Creative playground

📅 Vineri, 12 aprilie 2024
🕕 18:00
📍Institutul Francez din București (Bulevardul Dacia nr 77)

Link eveniment: https://fb.me/e/6vZE5mIy4

Cunoaște câștigătorii SoMe Festival 2023 - festivalul de film în realitate augmentată - care vor fi prezenți în luna aprilie la București: Dasha Ilina (Franța, realizatoarea filmului Let me fix you), Stathis Roukas (Germania, realizatorul filmului Selective Mutism) și Collettivo GMRGP (Gaia Maria Rampello și Giorgia Papucci, Italia, care au realizat filmul POLE A). Pe parcursul lunii, cei patru artiști vor interacționa cu scena culturală și cu publicul local, pentru a-și dezvolta practicile artistice și pentru a stabili noi conexiuni cu România. Rezidențele lor în București vor debuta cu o întâlnire cu publicul pe data de 12 aprilie, în care cei interesați vor avea ocazia să îi cunoască pe cei patru artiști și să afle mai multe despre proiectele acestora.

Și pentru că nici SoMe Festival nu a fost un festival de film obișnuit, întâlnirea de la Institutul Francez nu va fi un artist talk ca oricare altul. Artiștii invitați au pregătit o serie de interacțiuni surpriză, care să implice activ participanții și să faciliteze o imersiune creativă în procesele lor artistice. Investigând tendințele și interacțiunile pe care le avem zi de zi cu lumea înconjurătoare - socială, tehnologică sau mai-mult-decât-umană - vom experimenta alături de artiști concepte legate de tehno-folclor, (de)conectare și modul în care se crează primele impresii. Organizat sub titlul SOME AIR (*Artiști în rezidență), evenimentul invită publicul la o participare ludică, în jurul conceptului Aire de jeux créative/ Kreativer Spielraum/ Area giochi creativi/ Spațiu de joc creativ.

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile și accesul se va face în ordinea sosirii participanților. Artiștii și organizatorii își așteaptă publicul joi, 12 aprilie, începând cu ora 18:00, la Institutul Francez din București, bulevardul Dacia nr. 77.

Dasha Ilina este o artistă de origine rusă, stabilită la Paris. Prin abordări low-tech și DIY, lucrările ei explorează noțiuni legate de grijă, intimitate în era digitală și tendința actuală de a apela la tehnologie pentru răspunsuri.

Stathis Roukas este un artist interdisciplinar de origine greacă, care trăiește și lucrează la Berlin. Stathis folosește o gamă largă de medii precum fotografie, video, instalație, limbaj, performance. Abordarea sa conceptuală este centrată pe corp/condiție umană și pe expansiune emoțională în mediul social.

GESTIONE MOTRICE ROMANA GIOIE E PIACERI (collettivo GMRGP) este un duo artistic italian, din Roma, fondat de Gaia Maria Rampello și Giorgia Papucci. Lucrând cu instalații și performance multimedia.

Organizatori: Asociația Culturală Marginal, Institutul Francez din România, Goethe-Institut România, Institutul Italian de Cultură din București și Panasonic România.

****

SoMe Festival 2023 a fost un proiect de generare a unui dialog transparent și exploratoriu, între locuitorii Bucureștiului și comunitatea artistică națională și internațională, cu focus pe artă, știință și tehnologie. Prin intermediul lucrărilor selectate în urma unui apel deschis internațional și împărțite în trei categorii - mediu înconjurător, tehnologie și relații interumane, participanții au avut ocazia să pătrundă în locuri știute sau mai puțin cunoscute din oraș.

 

 

Marginal
Marginal