Artă : Știință : Tehnologie
.
Evoluție

Suntem Marginal, organizație culturală non-profit din România. Funcționăm ca un colectiv transdisciplinar care urmărește să susțină, să promoveze și să extindă punți între artiști și diverși agenți din alte domenii, cu accent asupra științelor umaniste, respectiv implicațiile științei și tehnologiei în structurile socio-culturale.

 

Sub această ideologie, scopul Marginal este adunarea unei rețele colaborative care să (re)unească domenii care nu sunt întotdeauna asociate artei (deși sunt interdependente de foarte mult timp / ex. știința și tehnologia) și publicul, printr-un mod participativ, care să pună sub semnul întrebării paradigma (încă actuală a) publicului-spectator.

 

Suntem activatori de schimbare prin generarea unor spații în care oamenii sunt liberi să (se) schimbe. Credem în comunitate, ea este fundamentul a tot ceea ce facem. Visăm să ne unim din toate domeniile prin proiecte și programe orientate spre cercetare transdisciplinară și producție artistică bazată pe abordare independentă de mediu, abordând problemele (in)delicate ale societății noastre contemporane.

Strategia Marginal

vizează trei direcții interdependente:
01.
Sustinerea artiștilor interdisciplinați și dezvoltarea unui instrumentar de chestionare și dezvoltare socială, având la bază conlucrarea artei, tehnologiei și științei;
02.
Dezvoltarea unei infrastructuri transdisciplinare care promovează și abilitează noile generații de artiști și agenți culturali
03.
Extinderea publicului și implicarea lui activă în producție, cercetare și diseminare culturală.

Echipa nucleu

Artistă multimedia. Proiectele ei abordează probleme legate de mutația identității, obiectivizare și memorie exografică, înrădăcinate în circuitul continuu dintre tehnologiile noi și vechi, dintre digital și analog, orbitând fotografia și holografia analogice, alternative și experimentale, respectiv video și instalație, și încorporând elemente și concepte din știință. În prezent, este implicată în cercetarea istoriei și aproprierilor holografiei în practici performative și participative. În cadrul Marginal, explorează noi căi de colaborare între comunitățile științifice și artistice, pentru a duce la inovare și schimbare pozitivă.

sabina@marginal.ro

Manager cultural, curator și artist. Pornind de la fotografie și extins către noile media, abordează probleme ale societății contemporane legate de modul în care oamenii navighează viața de zi cu zi în relație cu ei înșiși, cu ceilalți și cu mediul lor, atât fizic, cât și digital. Cu experiență în cercetare de marketing, sociologie și studii vizuale, el se bazează pe o abordare transdisciplinară, la granița dintre artă, științe sociale și tehnologie, și provoacă publicul să adopte o poziție participativă. Încrezător în rolul activ pe care arta îl poate juca în modelarea societății, dezvoltă Marginal ca platformă pentru extinderea și orientarea artei înspre aspectele cotidiene ale vieții, pentru a produce o schimbare semnificativă a modului în care înțelegem și ne confruntăm cu problemele actuale.

andrei@marginal.ro

Dezvoltăm consecvent parteneriate și căutăm în mod activ să sectorul cultural. Profităm de ocazie pentru a le mulțumi tuturor prietenilor și partenerilor care ne sunt alături pas cu pas și ne ajută să ne dezvoltăm câte puțin în fiecare zi.

Dacă simțiți la fel, scrieți-ne și alătură-te rețelei noastre: